Carin hoppas kunna ge tips och råd till andra trädgårdsintresserade när hon öppnar Villa Sjövik i påsk.

I somras medverkade Carin Norberg med sin trädgård i ”Tusen Trädgårdar”, ett evenemang där trädgårdsintresserade över hela landet öppnar upp sina trädgårdar för allmänheten. Carins trädgård var välbesökt och med start i påsk öppnar hon åter upp sin trädgård för besök en gång i månaden.

”Tusen Trädgårdar” är ett evenemang som återkommer vartannat år där trädgårdsintresserade över hela landet öppnar upp sina trädgårdar för allmänheten. I somras var det första gången Carin Norberg medverkade med sin trädgård som hon delar med sina föräldrar och som bor i huset bredvid. Det blev succé med en gång.
— När jag talade med arrangörerna sa de att jag kunde räkna med ett tjugotal besökare i och med att Åkers styckebruk ligger lite vid sidan av, berättar Carin. Det kom 112 besökare så jag hade fullt sjå att hinna med.

Med start den 20 april öppnar hon åter upp sin trädgård på Forsavägen för allmänheten för att sedan hålla den öppen sista helgen varje månad. Mot en entréavgift kan besökarna få strosa runt i trädgården och njuta av hembakat fika i trädgårdens alla rum. Just nu byggs det också en mindre butik där hon säljer krukor, blommor och diverse vackra ting.
— Det man förhoppningsvis inspireras av i trädgården kommer också finnas att köpa i trädgårdsbutiken, förklarar Carin. Där kommer jag sälja allt som hör till trädgården,  allt från marshallhållare till vattenbad.

På sitt Instagramkontot @villasjovik bjuder hon på allt från trädgårdsbilder, interiör och inspiration.
— Jag tycker det är ett väldigt trevligt forum som jag fortsatte med lite pö om pö, säger Carin. Jag deltog på en retreat i Frankrike där man bland annat fick lära sig mer om fotografering, Instagram, dukning och färg och form. Där hade alla olika mål med utbildningen, och det gav mig så mycket energi och jag tror att det var det som sporrade mig till att starta egen verksamhet. 

På frågan om hon kan tänka sig att skära ner på sitt ordinarie arbete inom finansbranschen om den nya satsningen på Villa Sjövik blir en succé blir svaret att hon inte vet.
— Jag vill varken säga bu eller bä. Man får se för det är så mycket omständigheter i livet.

Officiellt öppnande av trädgården sker helgen 20 – 21 april och efter det håller Carin öppet sista helgen i varje månad med start den 27 – 28 april.