Sveriges äldsta 23-åring underhöll på Mötesplatsen

0
479
Gustav mötte publiken i Enhörna med visor och kupletter.

Till vardags gör Gustav Gälsing rollen som brevbäraren Rolfe Gruber i musikalen ”Sound of music” på Intiman. I tisdags gjorde han en paus i musikaluppdraget och gästade Mötesplatsen i Enhörna med ukulele, dragspel och ett knippe kupletter.

Trots sin unga ålder har Gustav Hälsing bjudit publiken på underhållning i många år – från kulturarbetare i verksamheten Kultur 365 via dockteater till scener som Kungliga operan och Initiman. I tisdags underhöll han publiken på Mötesplatsen med musik från långt tillbaka i tiden.
— Jag älskar visor och kupletterna från förr, förklarar Gustav, så jag är nog Sveriges äldsta 23-åring.

Det var inte första gången han var på besök, och precis som tidigare gånger var det inga problem med att få publiken att sjunga med i de välbekanta melodierna. Den här gången bjöd han på musik av Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf, Hasse & Tage och givetvis den egna favoriten Povel Ramel.
— Just nu spelar jag ”Sound of music” på Intiman, men varvar det med sådana här uppdrag, berättar Gustav. Sedan repeterar jag en uppsättning av ”Kan du vissla Johanna” med Kultur 365.

Till sommaren flyttar han till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld, där han under sommaren kommer att spela Abbe i ”Madicken på Junibacken” och Jonathan Lejonhjärta i ”Bröderna Lejonhjärta”.
– Jag åker ner redan i maj för att repetera. Vi spelar hela sommaren fram till augusti. Men just nu är det Intiman som gäller — varvat med lite visor och kupletter.