Stuart vikarierar för Högfeldt i kommunstyrelsen — klart att kultur- och fritidsnämnden delas

0
396
Stuart vikarierar för Högfeldt fram till 31 januari.

Det blir Magnus Stuart, moderat politiker från Mariefred, som vikarierar för Jacob Högfeldt som kommunstyrelsens ordförande under Högfeldts föräldraledighet. Vikariatet gäller från den 15 oktober till sista januari nästa år. 

Kommunstyrelsen i Strängnäs kommun har beviljat Jacob Högfeldt (M) ledighet som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd med anledning av föräldraledighet under perioden 15 oktober i år till 31 januari 2019. Magnus Stuart (M) har utsetts till ersättare under Högfeldts ledighet. 

— Jacob har tidigare varit föräldraledig och då har jag vikarierat, berättar Magnus Stuart för MT/Måsen. Nu gick frågan till partiet och majoritetspartnern Socialdemokraterna och jag föreslogs. 

Det är alltså klart att Moderaterna och Socialdemokraterna styr kommunen fyra år till. M och S har 29 mandat tillsammans av kommunfullmäktiges 55. 

— Nu filar vi på en majoritetsförklaring som till stor del redan är släppt, men där vi jobbar på vissa detaljer som kommer nästa vecka. 

Fram till den 15 oktober sätter sig nu Magnus in i vad som är på gång. Han berättar att han och Jacob redan jobbar nära varandra — och att det blir en hel del arbete är han beredd på.

— Det som händer nu är att mandatperioden lider mot sitt slut och vi förbereder oss för den nya perioden, säger Magnus. Det kommer att innebära många förändringar i och med årsskiftet, med delvis ny bemanning. 

I slutet av oktober sammanträder nya kommunfullmäktige. Där väljs ny ordförande och i november hålls budgetarbete för nästa år innan december där alla val fastställs.

— Något som redan är klart är att kulturnämnden blir en egen instans. Fritid slås ihop med teknik- och servicenämnden.