Veterinärkidz in action

0
383

När barn får svara på frågan om sitt framtida drömyrke finns veterinär alltid högt upp på listorna. Under åtta måndagar har några barn i Stallarholmen fått prova på sitt drömjobb – som veterinär.

Vad händer egentligen när våra hundar och katter blir sjuka eller skadar sig? Hur vet veterinären vad som är fel och vad kan man göra? Det är några av frågorna som deltagarna fick svar på under terminens omgång av veterinärkidzen.

Det är veterinär Anna Fucik och djursjukskötare Frida Rangbäck som i samarbete med Drömfabriken i Gula Industrihuset håller i kursen. Den blev snabbt fullbokad men man hoppas att kunna köra kursen fler gånger.
– Vi har väldigt många barn som frågar om praktikplats hos oss. Då vi inte har tid och möjlighet att ta emot elever under 18 år som praktikanter ville vi ändå ge alla barn som drömmer om ett jobb som veterinärer eller djursjukvårdare en möjlighet till att få en inblick i vårt arbete, berättar Anna.

Deltagarna, som är mellan nio och tolv år, har bland annat fått lära sig om hur man tar hand om sår och lägger bandage, hur man tar blodprover, röntgar, klär sig för en operation och mycket mera.