Fjorton av Strängnäs polisvolontärer fanns på plats i fredags för att ta emot priset.

Årets vinnare av Kristdemokraternas Vitsippspris är Strängnäs polisvolontärer. Inför fredagskvällens vandring på stan överraskades volontärerna i Polishuset med blommor och diplom av Kristdemokraternas Catharina De Geer.
Vitsippspriset är Kristdemokraterna eget pris som delas ut varje år. Detta görs i Sveriges alla kommuner för att uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i respektive kommun – oavsett om de sker i det tysta eller i strålkastarljuset. I år gick priset till Strängnäs polisvolontärer.
— Vitsippspriset delas ut för små och stora insatser som är viktiga för samhället, förklarade Catharina De Geer.
Årets motivering för vinnarna lyder: ”För deras ideella gärning på kvälls- och nattetid då de idogt och förtjänstfullt vandrar i centrala Strängnäs. Vi är tacksamma över att polisvolontärerna genom att synas på gator och torg eller där oroligheter förväntas förekomma bidrar till att öka andra människors välbefinnande och trygghet”.
— Volontärer har ingenting med ordningshållning att göra utan vi ska försöka se barnen, entusiasmera dem och skapa lite hopp hos dem. De behöver det, förklarar områdespolis Sanna Granbäck som leder volontärerna och själv fick ta emot priset i Stockholm 2014.