Starka händer lyfter starka kvinnor i onlineevenemang

0
263
Starka händer ordnar föreläsningar under Internationella Kvinnodagen. Illustration: Starka händer/Pressbild

Starka Händer i Strängnäs kommun har som ändamål att bedriva ideell brobyggande verksamhet mellan svenskar och nyanlända från andra länder i syfte att främja integration i samhället. Idag, den 8 mars, anordnar föreningen onlineevenemanget ”Starka kvinnor”, med tre gästföreläsare. 

Starka Händer är en ideell förening och är ett helt politiskt och religiöst oberoende initiativ. Föreningen arbetar för hållbar samhällsutveckling och sektorsövergripande tvärsektoriellt samarbete och har som ändamål att bedriva ideell brobyggande verksamhet mellan svenskar och nyanlända från andra länder i syfte att främja integration och demokratisk utveckling. I arbetet erbjuder de bland annat workshops och föreläsningar, och ikväll, den 8 mars, med fokus på kvinnor. 

Onlineevenemanget ”Starka kvinnor” startar klockan 18.00, och föreningen har bjudit in tre föredragshållare. 
— Sol Lindhöjd berättar om vikten av skyddat boende, Nagham Abualsoud pratar om sin resa från Palestina till Sverige och Elsa Noor Holm håller föredrag på temat demokrati och jämställdhet, förklarar Madeleine Brolin från Starka händer. Jag tycker det är bra att kunna lyfta kvinnor och de här intressanta ämnena. 

Länken till eventet är: meet.google.com/nmy-qodv-sih