Fystester var en del under "prova-på"-tillfället. Instruktörer från Hemvärnet fanns på plats för att stötta deltagarna.

Efter några års uppehåll anordnade Försvarsutbildarna i helgen som gick en ”Military Weekend” på Svältenlägret och i Thomashallen i Strängnäs. Under två dygn fick fjorton intresserade prova på det inte helt enkla militärlivet.
Military Weekend har anordnats av Försvarsutbildarna sedan 2011, och varje år provar cirka 600 personer på livet som militär under en intensiv helg. Detta sker på platser över hela landet för de som vill gå vidare inom de frivilliga försvarsorganisationerna, Försvarsmakten eller som specialister inom Hemvärnet. I söndags samlades fjorton deltagare från Södermanlands län i Thomashallen för att utmana sig med Försvarsmaktens fysiska krav.
— Det är ett tillfälle för att se vad Försvarsmakten har att erbjuda så det är ingen riktigt utbildning., berättar Pontus Stenberg, instruktör från Hemvärnet. Det är som ett reklamblad där man får klämma och känna själv — vilket ju är bättre än att bara läsa om det på en hemsida.
Under helgen har deltagarna fått prova gasmasker, skjuta med olika vapen, åka motorcykel och bandvagn samt göra olika fystester. 
— Jag tyckte det skulle vara kul att prova på, förklarar Annika Karlsson från Strängnäs. Det är något jag har funderat på under åren utan att det blivit av. När sonen tidigare gjorde värnplikten och nu tog anställning inom försvaret blev jag sporrad och anmälde mig. Det här var precis som jag trodde att det skulle vara och jag kan tänka mig att kanske engagera mig i till exempel Hemvärnet eller som sjukvårdare.