När jag inte längre är med

0
422
close up mid section view of a man sitting in a wheelchair

Vad händer med mitt barn eller nära anhörig som har en funktionsnedsättning eller lider av psykisk ohälsa när jag inte finns med längre? Nu startar Anhörigcentrum i Strängnäs en studiecirkel där man som förälder eller anhörig kan dela med sig av sina erfarenheter och få stöd och råd.

Studiecirkeln är ett sätt för föräldrar eller nära anhörig att närma sig frågan om framtiden och få samtala med andra i liknande situation. Genom studiecirkeln kan man få kunskap och information vilket kanske kan bidra till att man som anhörig kan känna sig tryggare. I studiecirkeln erbjuds deltagarna också att skriva en levnadsberättelse som ger en bild av ens barn som känns viktig att förmedla till omgivningen.
– Vi har inte haft någon studiecirkel i det här ämnet tidigare, berättar Carola Nordebrink, anhörigkonsulent. Det finns ett stort behov av att utbyta erfarenheter med andra.

Som förälder har man en unik inblick i sitt barns liv och har varit med om både stora och små händelser som kan vara både roliga och viktiga för andra att känna till. Sju gånger kommer man att träffas och ta upp olika teman. Studiecirkelmaterialet har tagits fram av projektet ”Delaktighet och stöd” som ingår i Bräcke diakoni. Minst fem deltagare behövs för att starta upp en studiecirkel. Studiecirkeln är gratis och anmäler sig gör man till Anhörigcentrum senast den 24 januari.