Monolog spelar på restaurang L’Oasis

0
490
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I förra veckan startade bandet Monolog sin turné genom Sverige för att fira sin nya skiva med en spelning på Scalateatern i Stockholm. Nästa lördag är det Strängnäs tur att få besök av gruppen.

Den första EP-skivan som kom 2015 hette helt enkelt ”Monolog” och innan dess släppte man en singel med namnet ”Vita rum”. När man nu släpper den andra skivan väljer man att göra det i tre delar med namnet ”321”. Alla tre delar har släppts med olika omslag skapade av tre olika konstnärinnor, bl.a. Stina Wollter. De tre konstnärinnorna har fått lyssna till låtarna och sedan utifrån det fått skapa sina konstverk. Musiken Monolog framför beskrivs bäst som popinfluerad jazz på svenska och med ett tydligt fokus på texterna.

Den nya skivan kommer att finnas tillgänglig på Spotify från och med den 27 januari och detta firas på turné och med en spelning på restaurang L’Oasis nästa lördag. Gruppen består av Sara Aldén (sång), Teodor Wolgers (piano), Daniel Andersson (kontrabas) och Johan Lorentzi (trummor).