Kulturfest i Strängnäs

0
360

Äntligen är det dags för Kultur 17! Det var nära att fjolårets 10-årsjubilerande Kulturdag blev den sista då det inte fanns tillräckligt med pengar, men medborgarnas protester fick politikerna att tänka om. Tack vare att Strängnäs fastighets AB även gick in och sponsrade blev det ett evenemang även i år.

Temat för årets kulturdag är en spännande tidsresa och det erbjuds ett späckat program med olika evenemang. Tidsresan sträcker sig från Gustav Vasa till nutid, med karneval genom stadens gator och sång, musik, dans, konst och mycket annat på olika platser i Strängnäs centrala delar.

Kulturchef i Strängnäs kommun Christer Hermansson, kommer att finnas på plats i informationstältet i Ugglans park där alla som vill kan lämna sina synpunkter på kommunens kulturutbud.
– Jag ser fram emot att ta del av musik, litteratur, konst, dans och olika föreningars aktiviteter på en mängd platser i Strängnäs stad. Dagen är ett gyllene tillfälle för alla intresserade att uppleva de lokala kulturskaparna som gör kommunen levande och spännande.

Dagen avslutas med final i Ugglans park kl. 16.30 med Dogge Doggelito!