Kringresande hantverkare vid Läggesta station

0
431

Ett antal kringresande hantverkare har med sina husvagnar och bilar huserat vid Läggesta station under veckan, något som har fått Strängnäs kommun att agera.

Strängnäs kommun har polisanmält de kringresande hantverkare som har slagit läger vid Läggesta station för otillåten bosättning. Polisen ansvarar för att personerna som vistas otillåtet på platsen ska flyttas, vilket också skedde under tisdagskvällen. På polisens webbplats beskrivs vilka metoder oseriösa hantverkare använder sig av och på vilket sätt man kan skydda sig.

Enligt polisens webbsida åker oseriösa husrenoverare och asfaltsarbetare runt i bostadsområden och letar efter lämpliga fastigheter som är i behov av renovering. De söker ofta upp äldre personer, eftersom dessa ibland har svårt att stå emot påstridiga säljare. För att säkerställa att hantverkaren man har att göra med är seriös rekommenderar man bland annat att kolla upp referenser på företaget och på utförda arbeten, kontrollera att företagets telefonnummer går till en abonnent och inte till ett oregistrerat kontantkort. Anlita endast hantverkare med F-skattsedel, även utländska företagare kan få svensk F-skattsedel samt betala aldrig i förskott utan först när du är nöjd med arbetet som helhet.