Hornudden vann igen!

0
331

Vid White Guide Café-kalaset på Skeppsholmen i måndags tilldelades Hornuddens ekocafé i Strängnäs utmärkelsen Årets hållbara café – för andra året i rad.Grattis, hur känns det?
– Det känns otroligt! En så viktig bekräftelse att få utmärkelsen två år i rad. Utan överdrift kan vi nu säga att vi är Sveriges mest hållbara café, säger Karin Sjöstedt som driver gården tillsammans med maken Mats och sonen Johan.

White Guide Café 2017 premierar de caféer som har presterat eller presenterat upplevelser utöver det vanliga. Totalt korades åtta vinnare i åtta kategorier.

Hur kommer Hornuddens café att utvecklas?
– Vi kommer att satsa mer på cafét än på restaurangen, med mer mat från trädgården samt nya bakverk. Alkoholfria smaksatta drycker med med äpple som bas kommer få ett allt större utrymme i kyldisken.

Motivering: Årets Hållbara Café – i samarbete med KRAV. Med utmärkelsen Årets Hållbara Café premieras ett café som på ett utomordentligt sätt kombinerar en sympatisk caféupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i sin verksamhet. För dem är ekologiska råvaror en viktig grund inom cafébranschen – och i förlängningen för oss alla. Hornuddens ekocafé, Strängnäs – för att med fortsatt bravur skapa en komplett upplevelse för alla sinnen med hållbara fikastunder i hjärtlig miljö, där allt – från jord till fikabord – är ekologiskt.