Häng med på Trygghetsvandring

0
198

Vill du vara med och göra Strängnäs tryggare? Häng då med på trygghetsvandring onsdagen den 12 april klockan 20.00. Trygghetsvandringen fokuserar i år på Eskilstunavägen då det framkommit uppgifter från bland annat ungdomsrådet i Strängnäs att det känns som en otrygg sträcka att gå på kvällstid.

Det är Strängnäs kommun som tillsammans med kommunpolis/områdespolis samordnar vandringen. Syftet är att ta tillvara på synpunkter gällande tryggheten och via kommande uppföljning skapa en tryggare miljö för alla som bor och vistas i Strängnäs kommun.

Vandringen kommer att påbörjas utanför Zatine Eskilstunavägen 34 för att sedan fortsätta längs Eskilstunavägen ner mot centrum.
– Vi är även självklart intresserade av dina synpunkter/åsikter gällande tryggheten i området. Är du boende i anslutning till Eskilstunavägen är du varmt välkommen att närvara på plats vid vandringen och framföra dina synpunkter gällande tryggheten, meddelar kommunpolisen Peter.

De som kommer vara representerade under vandringen är bland andra polisen, taxi Strängnäs, Securitas, näringsidkare samt representanter från kommunen. Ansvarig på Strängnäs kommun är trygghetssamordnare Marie Hedin som arbetar med trygghetsskapande frågor inom kommunen sedan september 2016.