Gratis sommaraktiviteter i Strängnäs

0
557

För alla lediga skolbarn i sommar erbjuds en uppsjö av kostnadsfria aktiviteter. Strängnäs kommun har beviljats ett bidrag på 753 000 kronor från regeringen öronmärkta till just detta.

Det är för andra året i rad som regeringen delar ut 200 miljoner till Sveriges kommuner för att kunna anordna gratis sommarlovsaktiviteter för barn mellan sex och femton år. Pengarna fördelas med hjälp av statistik över antalet barn i hushåll med försörjningsstöd.
– Det här är ett viktigt tillskott för våra unga i kommunen. Genom bidraget kan vi skapa förutsättningar för att barnen under sin ledighet kan mötas på lika villkor och att de får uppleva saker de kanske inte brukar göra i vardagen, säger Ulrika Klang, fritidsgårdschef, via kommunens hemsida.

Sommaraktiviteterna ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrunder. Aktiviteterna ska genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande.

Utomhusbio, parkour, cirkusskola och dagkollo är några av de aktiviteter som planeras för fullt. Mer information om aktiviteter och anmälan finns på Strängnäs kommuns webbplats.