Europaskolan på prispallen

0
459

I årets omgång av tävlingen Företagspitchen tog elever från Europaskolan hem både första- och andrapriset. Ung Företagsamhet arrangerar varje år tillsammans med Sörmlands Sparbank och Sparbanken Rekarne tävlingen Företagspitchen. Elever med UF-företag får här chansen att presentera sina idéer inför en jury med stor erfarenhet av entreprenörskap och företagande.

Bland 15 deltagande UF-företag från hela norra Sörmland lade Strängnäs även beslag på tredjeplatsen med Extreme Shaker UF från Thomasgymnasiet.

Första pris gick till Marbled Days UF, med Josefine Östvik och Madeleine Wallerström. Deras affärsidé är smycken och inredningsaccessoarer av marmor.

Juryns motivering:
”Med en tydlig och trovärdig vision om att ta sitt UF-företag vidare kammar detta företag hem förstaplatsen i Företagspitchen i Eskilstuna 2016. Genom sina exklusiva produkter och företagsamma pitch skapar de ett ”vill ha-begär” hos sina kunder. Att dessutom utnyttja sitt nätverk och ta hjälp av professionell rådgivning gör att juryn är övertygad om att dessa tjejer kommer att lyckas med sin resa. Första pris i Företagspitchen Eskilstuna 2016 går till Marbled Days UF!”

På andra plats kom Fast Break UF, med Sebastian Stüben, Elsa Källstig, Clara Nathanson och Andreas Dahlqvist. Deras affärsidé är en frukostmix som spar tid på morgonen men som ändå gör att du får i dig det du behöver.

Sedan Företagspitchen startade har Europaskolan Strängnäs vunnit första pris alla år utom ett.