Drömlikt och abstrakt med Christian Müllern

0
350

Den Stockholmsbaserade konstnären Christian Müllern kommer till Multeum i Strängnäs med sin konst. Han kommer under en månad att visa ett dussintals alster, några nyare och en del lite äldre.
– Mina bilder rör sig ofta mot en drömlik och abstrakt värld. Jag brukar utgå från foton som jag mixar och bearbetar mestadels med olika digitala tekniker. En färdig bild brukar bestå av många olika lager av bilder och bildfragment.
Den senaste tiden har Christian arbetat mycket med bilder som han har skapat enbart med olika appar på iPhone. Annars är det mötet mellan staden och naturen som är både tema och inspiration i många av hans verk. Via digitala fotografier för han dem sedan vidare till nya estetiska dimensioner.


Christian är född 1968 på Lidingö och är utbildad i både foto och grafisk design. Hans morföräldrar var Strängnäskonstnärerna Maj Sandmark och Kåge Liefwendal som bland annat drev en målarskola i Strängnäs 1945-1953.
– Som barn vistades jag mycket i Strängnäs och för sju år sedan hade jag även en utställning, “Min tid, min värld”, med verk i blandade tekniker på Multeum.
Utställningen pågår mellan den 12 december och 14 januari.