De ökande villainbrotten

0
315

Strängnäs kommun har under den senaste tiden blivit hårt drabbad av inbrott som huvudsakligen skett under de ljusa timmarna av dygnet. Både Strängnäs kommun och polismyndigheten ser allvarligt på uppgången av antalet inbrott i villor och de arbetar tillsammans med detta.

Polisområde Eskilstuna som täcker kommunerna Eskilstuna och Strängnäs fokuserar nu på inbrotten som skett i Strängnäs, Mariefred och Åkers styckebruk. Kommunpoliserna Thomas och Peter ger via Strängnäspolisens Facebooksida några råd om vad man kan göra.

På kort sikt:
Skulle du se något i grannskapet som tydligt visar att det normala mönstret håller på att brytas eller ser du ett pågående brott – ring 112 och begär polis till platsen. Skulle eventuella inbrottstjuvar lämna platsen – underrätta om riktningen de tog och eventuellt fordon.
Använd det nätverk du har med dina grannar! Tala med varandra och skapa medvetenhet om att detta händer just nu. Kommer det fram information i nätverkandet med grannarna – underrätta polisen genom att ta kontakt med förundersökningsledare Eva Tördal på 114 14. Du kan också maila tips genom polisen.se på länken https://polisen.se/…/kontaktfor…/Kontaktformular-region-Ost/

På längre sikt:
En brottsförebyggande faktor är grannsamverkan. Samverkan bekräftar det nätverk man har med sina grannar och polismyndigheten kan hjälpa till att etablera just ditt villaområde och tipsa om värdefulla brottsförebyggande åtgärder.