Beckman utmanar med hållbar försäljning

0
513
Ulrika Beckman låter second hand komma in i butiken i och med årsskiftet.

Hållbarhet blir temat vid årsskiftet för butik Beckmans, som sedan ett år tillbaka ligger i före detta Keramikens hus i Strängnäs. Då kommer Ulrika Beckman, som äger butiken, satsa på second hand. “Jag vill göra något utmanande och följa miljötänket.” Redan nu förbereds butiken inför det nya konceptet genom utförsäljning på kläder för att sedan kunna ta in second hand-plaggen till 2020.
— Jag är taggad och lite ivrig nu. Det är nästan att man vill starta mellandagsrean redan nu, säger hon.

 Konceptet blir kommissionsförsäljning där kunder kan lämna in sina gamla kläder från butiken och kläder i samma stil, så länge de är fräscha och rena. Därefter hängs kläderna till försäljning och om de inte blivit sålda efter en månad får kunden hämta tillbaka dem eller så skänks de vidare till välgörenhet.
— Det måste vara ett flöde och rimligt att hantera. Det är många som har kläder men inte vill slänga dem. Är det då kvalitet så funkar det att återbruka.

Ulrika har en hel del idéer — med till exempel butikens “doftapotek” som innehåller bland annat ekologisk hudvård och även produkter som har med odling att göra. Men det är second hand hon kommer satsa på först.
— Jag har fått mycket bra respons, att det ligger i tiden. Om man inte öppnar upp i livet kan inget heller komma in. Jag blir verkligen inspirerad av utmaningar.