Startskott för hundpark i Mariefred: ”Det är tydligt att det finns ett stort intresse”

0
511
Sofia och Anderas Tapper med lånehunden Signe, Elin Renström, Niclas Norén med weimaranern Sigge, Peter Bergendahl med barnen Charlie och Tyra och Krister Lännström med hunden Åke. Nu hoppas de att en hundpark i Mariefred snart blir verklighet.

Efter många turer om en lokal hundpark verkar det nu som att drömmen blir verklighet för alla hundägare i Mariefred. I dagarna bildades en ideell förening — ”Mariefreds hundpark” — och under lördagen träffades merparten av styrelsen för rekognosering av de två potentiella markytor vid idrottsplatsen Hammaren som kommunen godkänt för projektet. 

Initiativtagare till parken är Mariefredsborna Peter Bergendahl och Niclas Norén. Efter många turer med olika namninsamlingar och diskussioner i sociala medier tog Niclas kontakt med Peter som berättade att han fått besked om två potentiella markytor för projektet i anslutning till IP Hammaren. – Man kan inte göra ett sånt här projekt själv, säger Niclas Norén. Peter tog det första initiativet och jag kollade runt i mitt nätverk av hundägare och det är tydligt att det finns ett stort intresse. Nu finns en ideell förening och en styrelse — och flera engagerade. 

Niclas fick snabbt med sig Sofia och Andreas Tapper, Ivar och Elin Renström, Krister Lännström och Ylva Folin — alla Mariefredsbor med stort hundintresse.   – En park har ju varit på tal länge, säger Elin Renström, som har en treårig dalmatiner. Det känns väldigt kul att det är på gång. 
Hur driften av parken ska se ut och hur ekonomin för projektet ska gå ihop är ännu på diskussionsstadiet — men med fler engagerade tror Niclas att det går att realisera tankarna ganska snart.  – Vi vet hur parken i Strängnäs sköts och ska kolla hur de har gjort i andra kommuner. Sen får vi diskutera med Strängnäs kommun. 

Läs en längre artikel om Mariefreds hundpark i Måsen nästa vecka.