Vårpremiär för Café existens

0
472

I onsdags, den 17 januari, var det vårpremiär för Café existens i Stallarholmen. Tanken med evenemangen, som kommer att inträffa nio gånger i år, är att människor ska få tillfälle att träffas och diskutera stora frågor som rör samhälle och individ. Temat för onsdagens träff var: “Vad betyder frihet för dig?” där tanken var att samtala kring det stora ämnet, med allt vad det innebär. Kukkamariia Valtola Sjöberg är sammankallande för programgruppen, som bestämmer teman för de olika träffarna. Hon menar att målet med Café existens är att människor ska utvecklas som individer, men att de även vill se utveckling i samhället.
– Vi vill inspirera människor att växa, genom att träffas och prata om stora frågor.

Café existens, som tidigare hette “Resebyrån för inre resor”, är en del av Drömfabriken i Stallarholmen, och platsen för träffarna varierar.
– I onsdags var vi på Ohlssons hembageri. Vi har ingen fast plats, men vi brukar vara i Stallarholmen.

Alla människor är välkomna på träffarna och ingen föranmälan behövs. Samtalen ska ske utan prestige, och man får komma som man vill.
– Vi vill att det ska vara en fri plats för samtal, där det inte finns något rätt eller fel. Det är så ofta man talar emot varandra istället för med, och vi hoppas att vi kan förändra det. Vi vill att människor ska känna sig trygga hos oss, och kunna prata om stora livsfrågor under en fika tillsammans med andra människor.

Mer information kring Café existens finns på Drömfabrikens hemsida, och vill man vara med i programgruppen kan man kontakta Kukkamariia Valtola Sjöberg.