Repetitionerna i full gång för Doktor Glas

0
338
Repetitionerna pågår. Foto: Sven G Nilsson

Den 16 februari är det premiär av Doktor Glas på mötesplatsen i Stallarholmen, och repetitionerna är i full gång. Föreställningen bygger på ett manus utifrån den klassiska romanen om Doktor Glas och kommer att framföras som en monolog med Tommy Jernert som skådespelare och Kersti Olin som regissör.
— Jag har en kärlek till klassiska romaner, det finns så många bra. Manuset vi jobbar med nu är otroligt vackert och det finns många olika känslor att jobba med; ensamhet, hämnd, svartsjuka och ångest, säger Kersti.

Tommy gjorde sin skådespelardebut i Kerstis uppsättning av “Vem är rädd för Virginia Wolf” och därefter har intresset fortsatt. Kersti är glad att just han kommer att spela Doktor Glas, då han passar perfekt i rollen.
— Tommy liknar Doktor Glas både till utseende och personlighet. Han är en man i övre medelåldern med yvigt skägg och ett stort intellekt. Det är så kul att jobba med Tommy, han engagerar sig till 100 procent och är alltid taggad och vågar kasta sig ut. Det kommer bli en fantastisk föreställning.

Föreställningen har premiär den 16 februari på mötesplatsen i Stallarholmen, och kommer därefter spelas i Södertälje, Strängnäs och Stockholm under våren.