Räddade hunden Spot är kundernas favorit

0
865
Spot adopterades av Ulrika för tre år sedan.

Hunden Spot är född och uppvuxen i en familj på Irland, men hans liv förändrades när han vid ett års ålder blev lämnad. Med hjälp av räddningsorganisationen ”Friends forever”, hamnade han hos Ulrika Beckman i Malmby, där han varit en given familjemedlem sedan dagen han landade i Sverige.
– Han har varit en del av vår familj sedan första gången vi såg honom. Han hänger med mig i butiken varje dag och har blivit kundernas favorit, säger Ulrika.

 

Det var för tre år sedan som Ulrika bestämde sig för att skaffa hund. Hennes man var skeptisk till förslaget, men Ulrika gav sig inte utan tittade på hundar i smyg ihop med sin dotter. Via en vän hade hon hört talas om ”Friends forever”, en ideell organisation som hjälper utsatta hundar från Irland att hitta ett nytt hem i Sverige. Ulrika och hennes familj fick chansen att träffa hunden Spot, som är en blandras mellan Border Collie och andra okända raser, när han precis hade kommit med flyg från Irland. Vid första mötet var familjen fast och de åkte därifrån som hundägare.

 

Många hundar som förmedlas via organisationen har haft ett trassligt liv, där de till exempel blivit lämnade av sina ägare och vuxit upp på gatan. Via hjälporganisationen kan de erbjudas ett bättre liv och ett tryggt hem, och Ulrika är glad över sitt beslut om att adoptera hund och på så vis visa sitt stöd.
— Jag rekommenderar varmt adoption av hundar. Det krävs en del arbete och man måste fylla i mycket uppgifter, men det är för att hundarna inte ska lämnas åt slumpen. Vissa har haft en fruktansvärd situation tidigare i livet och förtjänar en trygg familj. För mig kändes det som rätt sätt att skaffa hund.

 

Ulrikas butik Beckmans, som tidigare låg i Strängnäs, har sedan en tid bytt lokaler och flyttat in i Gula industrihuset i Stallarholmen. Hunden Spot har fått hänga med i flytten, och han verkar trivas bra i sin nya tillvaro. Han har kommit att bli en stor kundfavorit då han glatt välkomnar varje person som kommer in genom dörren. Ulrika menar att han hjälper till att bidra till den goda stämningen och sköna atmosfären.
– Jag har flera kunder som åker från Strängnäs bara för säga hej till Spot. Trots att han har en strulig bakgrund är han trygg, lugn och otroligt snäll. Han har blivit mångas favorit, säger hon och skrattar.

 

Och det är lätt att förstå. Spot är lugn, trygg och myser gärna med alla som sätter sin fot i butiken. Det är lätt att bli kär i det lurviga djuret, och desto svårare att gå därifrån.

 

Mer information om adoption av utsatta hundar finns att hitta på Friends forever.