Nyproduktion i Sundby Strand: Här är det lätt att trivas 

0
592
Rymlig och öppen planlösning i de nya lägenheterna i Sundby Strand.

2002 gick den egna flytten till Strängnäs, och i ett lite drygt decennium är det människor som ska flytta, ut och in i hus och hem i kommunen, som Johan Svärd arbetar med. Nu laddar han för försällning av  fem parhus, sammanlagt tio lägenheter, i Stallarholmen. 

Mäklarhuset är ett av få medlemsägda företag som finns idag. De flesta av kontoren i landet, 120 stycken spridda från norr till söder, är franchise.
— Det jag uppskattar mest är att företaget ligger i framkant när det gäller innovation av digitala tjänster — det ger oss på kontoren bra verktyg att jobba med. Här handlar det framförallt hur man hjälper sina uppdragsgivare att nå flest spekulanter, säger Johan Svärd, som för 11 år sedan började arbeta som mäklare, de senaste tre i Strängnäs. 

Johan bor själv på landet i Mariefred, på en liten hästgård, tillsammans med sambo och tre barn. Och när det inte handlar om jobb och skola har intresset för cykling och skidåkning gjort att familjen köpt fritidshus i Dalarna. Johan jämför gärna Strängnäs mot Dalarna och resten av landet.
— Vi har ett väldigt bra läge i landet, och närheten till framförallt Stockholm är avgörande. Marknaden i Strängnäs kommun har utvecklats enormt under de senaste åren med stora prisökningar som följd. Många familjer sitter i ett radhus eller parhus en bit utanför Stockholm men har ingen möjlighet att gå vidare i sin bostadskarriär där. Då öppnar sig möjligheter här i Strängnäs med boende som kan passa familjen. Och Strängnäs kommun är väldigt fint — här är det lätt att trivas.

Marknaden handlar mycket om kontraster — och mellan visningar av anrika hus och gårdar ser Johan fram emot att få presentera nyproduktion i Stallarholmen, närmare bestämt Sundby Strand.
— Ja, det är ett mycket trivsamt projekt där det byggs fem parhus som ger tio lägenheter. Det är fördelat på fem tvårummare och fem fyrarummare. Fördelen här är det natursköna området och att boendet erbjuder altan och gräsmatta i villamiljö. Det gör att steget att sälja sin villa och hitta något enklare blir lite lättare. Så här långt har det varit olika kundgrupper som valt att köpa en lägenhet vilket är positivt. Här finns även möjlighet till egen båtplats i Mälaren och närhet till det mesta som Stallarholmen har att erbjuda.

(annonssamarbete med BoroHus)