Maria Printz är årets Stella-bagare

0
500

Den 28 januari fick Maria Printz, vd för Printz bageri, utmärkelsen som årets bagare på Stellagalan i Stockholm. Stellagalan arrangeras både av och för kvinnor, med fokus på att lyfta kvinnor inom gastronomi och- restaurangbranschen i Sverige. Detta är den första galan som anordnas och idén växte fram utifrån Facebookgruppen: “Kirke- Kraftkvinnor i köket”.

Syftet med både gruppen och galan är att lyfta och skapa kvinnliga förebilder och inspirera till att våga satsa på branschen och göra karriär. Endast kvinnliga gäster var inbjudna till galan och nio priser i olika kategorier delades ut. Maria Printz var på plats och tyckte att galan blev till den succé hon hade hoppats på.
— Galan var helt fantastisk. Det var en kvinnofest, ett hav av coola och proffsiga yrkespersoner och en kollegial skön stämning. Det är så viktigt att vi jobbar för jämställdhet inom restaurangvärlden och inspirerar till fler kvinnliga förebilder och synliga ledarroller.

Men att Maria skulle vinna i kategorin hon var nominerad i var inget hon hade räknat med och när beskedet kom blev hon överraskad.
— Jag var inte beredd på det! Jag satt längst bak och det tog lång tid innan jag kom fram, och sedan visste jag knappt vad jag skulle sä Jag blev rörd, hedrad och otroligt glad. Det är en fin utmärkelse, och det finns många som förtjänar den.