Lan i Stallarholmen lockade många ungdomar

0
478
Jonas Karlsson var arrangör och initiativtagare till lanet i Stallarholmen.

Fredagen den 7 februari var det dags för starten på det tre dagars långa lan som arrangerades i Drömfabriken i Stallarholmen. Lokalerna fylldes på fredagseftermiddagen av 57 ungdomar som såg fram emot en helg av datorspel och umgänge med andra med samma intressen. I gula huset hade man byggt upp ett litet kafé där ungdomarna kunde fylla på med energi i form av läsk och godis, och i ett annat rum låg sovsäckar utspridda för de som behövde sova en stund.

Jonas Karlsson, en av lanets arrangörer och initiativtagare,  menar att evenemanget har fått mycket positiva reaktioner bland både barn och föräldrar, vilket han är lättat för.
— Vissa föräldrar tycker inte om att deras barn är uppe på nätterna och spelar, men jag tycker det är viktigt att de ska få utlopp för sitt intresse. Alla barn kan inte vara intresserade av sport, titta bara min son! Han har inget intresse av sport, men brinner för datorspel. Jag ville arrangera detta för honom.

Lanet arrangerades av ”Go-lan”, Drömfabriken och kommunens fritidsgårdar, men drivande initiativtagare var Jonas. Bland de medverkande ungdomarna fanns både pojkar och flickor i åldrarna 10-17 år, som under helgen kunde komma och gå som de ville. Antingen kunde man övernatta, eller åka hem och sova för att återvända dagen efter.

Under lördagen gästades lanet av Marcus Mod, som är en känd datorspelsprofil. Han arrangerade en tävling i spelet ”Counter Strike” för ungdomarna, där vinsten var biljetter till Sveriges största lan: Dreamhack. Engagemanget var stort, och ungdomarna kämpade hårt för vinsten.
— Det var en intensiv tävling, alla verkade tycka det var en kul grej. Jag hoppas bara de förstår att de inte kan sitta uppe och spela Counter Strike varje natt framöver nu, skrattar Jonas.