En musikalisk explosion

0
345

På onsdag är det premiär för Stallarholmsskolans vårkonsert. En härlig blandning av sång, musik, dans och sketcher!

Närmare 70 barn i årskurserna fyra till nio står på scen och en av dem är Tilda Bouvin som går i åttonde klass. Hon har varit med sedan Vårkonserten drog igång för nio år sedan.
– Att få sjunga och dansa framför en så stor publik är jätteroligt. Det är en upplevelse som många barn bara kommer att få uppleva den här gången. Vi på Stallarholmsskolan är lyckligt lottade att få den här chansen, tack vare vår fantastiska musiklärare Lotta Bergil, som lägger ner dagar och nätter på att få ihop en så bra konsert som möjligt.

Repertoaren är väldigt blandad och låtar som “The final countdown” med Europe, “Roadtrip” med De vet du, “Sju sorger” med Veronica Maggio och “Blame it on the boogie” med The Jacksons är några av låtarna som kommer att framföras.
– Vi blandar gammalt som nytt, blommigt som rutigt. På det viset kan konserten få en bredare publik, berättar Tilda.

Roliga sketcher och dansnummer, bland annat ett stort dansnummer där alla medverkande deltar är också med i kvällens konsert.
– Det kommer bli riktigt bra! Inget man får missa!

Något av det allra bästa med att delta i konserten är gemenskapen bakom scenen, att alla blir som en enda stor familj. Konflikter läggs åt sidan och alla är bara glada berättar Tilda.
– Det är en fantastisk upplevelse och jag önskar att alla i publiken kunde få vara med bakom scen där vi dansar och sjunger precis lika mycket som på scen. Vi hjälps åt med snabba mick- och klädbyten. Vi hjälper varandra att komma upp på scen i rätt tid. De som väljer att inte delta i vårkonserten, förstår inte vad de missar.

Arrangörer är Stallarholmsskolan i gott samarbete med Drömfabriken, generösa företagare och engagerade föräldrar.

Biljetter till konserten finns att köpa på Preem i Stallarholmen. Priserna är 100 kronor för vuxna och 20 kronor för barn upp till 16 år. Premiär är onsdag den 31 maj kl. 19:00. Därefter gäller följande datum och tider:
Fredag 2 juni kl. 19:00, lördag 3 juni kl. 15:00 och kl. 19:00 i Gula Industrihuset, Stallarholmen.