Prisbord.

Nu är innebandysäsongen officiellt över för innebandyspelarna i Nykvarn. I torsdags samlades en stor del av ungdomslagen i Björkestahallen för att applådera varandra, träffa sina idoler i seniorlagen och framförallt få årets medalj hängd runt halsen.

Ett myller av svartklädda innebandyspelare intog Björkestahallens golv i torsdags när årets innebandysäsongen firades.

– Vi har haft ytterligare en fantastisk säsong med många sportsliga framgångar, men också på andra håll ur ett föreningsperspektiv. Bland annat har vi i dag sex flicklag och tretton pojklag och vi ser att flicklagen växer och de väljer att stanna längre än de tidigare gjort, säger Therese Roos på kansliet.

Förutom att herrlaget vann serien och kvalet och tog en plats i allsvenskan, kvalade även damlaget och utvecklingslagen för platser i högre divisioner. Herrjuniorerna spelade ungdoms-SM och blev åttonde bästa lag i landet. I det laget fanns endast två spelare som uppnått den äldsta åldern i det laget.

– Återigen har vi ett mycket ungt lag som tyder på en ljus framtid, säger Therese.

I föreningen blev fem av sex lag distriktsmästare i Södermanland och ett lag blev tvåa. Och av deltagandet i 20 lag i seriespel hamnade Nykvarn på pallplats i samtliga med tolv förstaplatser, fyra andraplatser och fyra tredjeplatser.

– Vi har också fått fler ledare och utvecklar klubben för att kunna bli ännu större. Vi har även utbildat egna ungdomsledare som kommer att få en större plats framöver. Vi kommer också arrangera både målvaktsskola och den populära innebandyskolan under sommaren, avslutar Therese.