Kaarina Saviluoto har nyligen vunnit ett SM-guld i fältbågskytte och nu är siktet inställt på ytterligare ett i 3D. Några veckor senare siktar hon om för att tillsammans med det svenska landslaget bli bäst i världen när VM i Alberta går av stapeln.

Kaarina Saviluoto fortsätter sin framgångsresa inom bågskyttevärlden. Förra helgen tog hon hem guldet i SM-tävlingarna i fältbågskytte. I september åker hon till VM i Kanada för att kämpa om medaljerna. Och innan dess ska hon tävla i SM i sin favoritgren 3D.

När MT/Måsen träffar Kaarina Saviluoto har hon nyligen tagit hem guldmedaljen i svenska mästerskapet i fältbågskytte. En gren som inte är hennes huvudgren.

– Min huvudgren är 3D, där man skjuter på tredimensionella verklighetstrogna mål. Men det gick ju bra ändå. Jag är mest besviken på att jag bara vann med 70 poäng och inte 170 säger hon och skrattar.

När det kommer till tävlingar i Sverige har Kaarina rönt stora framgångar och varit i en klass för sig och hon berättar att den största motståndaren är henne själv.

– Det gäller att hålla fokus. Jag har testat och jobbat med lite olika metoder i den mentala träningen. Det gäller att kunna erkänna för sig själv att man faktiskt är bra.

Kaarina har utöver sina egna landslagsuppdrag även tagit på sig rollen som förbundskapten för Sveriges paralandslag, så det blir mycket bågskytte för hennes del.

– Nästa helg åker jag till Tyskland med min paraskytt för att skjuta final i European Cup. Och jag ser väldigt mycket fram emot att åka till Tokyo nästa år och tävla i Paralympics.

Om två veckor avgörs 3D-SM Huskvarna. En tävling som hon, enligt henne själv bör vinna. En tävling som blir en bra uppladdning inför 3D-VM i Alberta Kanada i början på september.

– Det ska bli väldigt roligt såklart. Men det känns lite nervöst då jag är den enda Longbow-skytten som är uttagen, vilket gör att det ligger en stor press på mig i lagtävlingen, säger hon med ett leende.

Kaarina tränar sitt skytte varje dag och strävar hela tiden på att bli bättre.

– Det finns alltid saker att slipa och bli bättre på, så det blir ganska många timmar i veckan på banan i Nykvarn och även på andra banor. Men ska man bli bäst i världen så måste man träna, säger Kaarina.