Inte bara padel när Linn öppnar nya arenan i Strängnäs: ”Jag vill skapa en mötesplats, en helhet”

0
794
Linn Ellfolk är ansvarig för verksamheten som enligt plan öppnar i juni. Arenan börjar ta form vid Larslunda IP. Foto: Privat

I juni öppnar Strängnäs Padel Arena, om allt vill sig väl. Bygget är i full gång i Larslunda, Strängnäs, och det blir inte bara en lokal för det populära spelet — det blir också en mötesplats för privatpersoner och företagare.

Det har varit på gång ett tag, och nu börjar både lokalen och planerna för ett padelcenter i Strängnäs ta form. Och det är Linn Ellfolk som ska driva hallen. 22-åringen från Eskilstuna, som drivit eget sedan hon var 16 år gammal, bor nu i Strängnäs och har börjat närma sig de lokala företagarna.
— Tidigare har jag bland annat hyrt ut garage till entusiastbilar i Eskilstuna. Jag har också hunnit med att studera, och nu har jag flyttat till Strängnäs för att vara närmare arbetet. Jag har träffat många företagare här och har fått ett otroligt bra bemötande, förklarar Linn.

För tanken är inte bara att skapa en mötesplats för padelspelare — idén med lokalerna sträcker sig längre än så.
—  Min tanke är att alla som väljer att bli partners med oss ska kunna hålla möten och umgås här. Det kommer finnas kontor och konferenslokal i samma byggnad. Jag vill skapa en mötesplats helt enkelt, en helhet för event  och möjlighet att skapa nya affärsmöjligheter.

Byggarna som just nu reser det som kommer bli Strängnäs Padel Arena heter Ellfolk bygg, där man hittar Linns pappa Johnny. Men det var inte släktskapet utan Linns intresse för padel och eget företagande som gjorde att hon nappade på uppdraget att driva centret.
— Det hela började när jag var nere i Spanien och några vänner tog med mig till ett padelcenter. Jag, som många andra, fastade fort. Det som är kul med padel är att det är en snabb utveckling i spelet — du går från nybörjare till duktig spelare relativt fort. Dessutom är det socialt. Jag har provat det mesta, spelat fotboll och basket, men aldrig någon racketsport. Men det här är så kul.

Hur spelar man då padel — sporten som trendat ordentligt de senaste åren och som lockar fler och fler. Linn förklarar.
— Många förklarar padel som en blandning mellan tennis och squash. Planen  är lite mindre än en tennisplan, och den stora skillnaden från just tennis är att i tennis slår du på bollen direkt efter studs, i paddel får du en andra chans med studs på glasväggen bakom dig.

Hur trött man blir beror på, menar Linn. Är det en match med många ”smashar” och hårda bollar kan du ta ut dig ordentligt — lugnare bollar och lobbar ger ett mjukare spel. Därför är padel också en sport som riktar sig brett.

Det blir åtta inomhusbanor i centret vid Larslunda IP, varav två singelbanor. Utomhusbanor är också planerade, två stycken i dagsläget, Alla detaljer kring medlemsskap är inte spikade ännu, men Linn informerar att det kommer gå att boka tid enkelt via ett bokningssystem. Förutom banorna, kontor och konferens blir det också butik med kläder, racket och skor, och en kafeteria. Och Linn kan knappt vänta till invigningen.
— Jag är jättetaggad, jag tycker att jag har världens roligaste jobb. Jag har vart med hela vägen, det är kreativt och roligt med alla steg, som att välja golv och väggfärg. Planen är att vi ska vara helt klara i juni och satsar på invigning då. Jag vill gärna ha en ordentlig premiär, men planerar också för att det kanske inte blir så. Som det ser ut nu kommer det i alla fall hållas en öppningsvecka för att man ska kunna provspela och se hur fint vi fått det — och jag hoppas att intresserade från Åkers styckebruk, Mariefred, Nykvarn och Stallarholmen också hittar hit.