Emma Bergkvist blev årets idrottstalang på tjejsidan

0
328
Emma Bergkvist fick under tisdagskvällen på SMOL-gården ta emot 2013 års talangpris.

 

 Emma Bergkvist fick under tisdagskvällen på SMOL-gården ta emot 2013 års talangpris.

Emma Bergkvist fick under tisdagskvällen på SMOL-gården ta emot 2013 års talangpris.

Emma Bergkvist blev årets idrottstalang på tjejsidan. En simmare som har nått fantastiska resultat i år och som har höga ambitioner om framtiden!

Emma Bergkvist är 13 år och simmar i Sk Strängnäsfrisimmare! Till dagens datum har hon gjort enorma framsteg i sin idrottsgren simning. Hon är en otrolig talang och har en förmåga att prestera när det verkligen behövs. Hon är en allround simmare som simmar i topp i sin åldersklass i alla simsätt och även medley. Emma har en fantastisk teknik och vågar ändra och prova nya sätt att simma. Hon tar efter av de bästa i världen och gör om till sin simning som hon behärskar. Idag ligger hon först och tvåa i sin åldersgrupp i hela Sverige. Hennes bästa simsätt är Ryggsim och Fjäril! Det ska bli väldigt roligt att följa hennes framgångar som absolut kommer att sätta Strängnäs på simmarkartan. Då hon själv älskar att simma, träna och prestera. har hon allt som krävs för att hon blev årets idrottstalang!

Hon är hjälpsam och kamratlig och har högt uppsatta mål som hon kommer att nå, då hon har det inre drivet som behövs för att nå dit hon vill.

2013 års vinnare fick sina priser i samband med alliansens allra sista årsmöte. Strängnäs idrottsallians har beslutat att Stickans minnesond sofm nu tar över. Det finns 34 000 kronor som nu förs över till fonden. Därmed ser vi till att talangpriset lever vidare, lovar Torbjörn Pettersson till ST. I oktober 2014 räknar han med att en niomannajury korar de första pristagarna.