Patrik och Åsa.

Crossfit är en styrke- och konditionsträning som bygger på funktionella övningar och som utförs under hög intensitet och med konstant variation. Träningmetoden har vuxit starkt de senaste åren och intresset fortsätter att växa. I slutet av maj, om allt går enligt plan, öppnar Patrik Johansson och Åsa Helenefors en Crossfit-box i Nykvarn.

Patrik och Åsa driver sedan tidigare SMART Hälsa i Nykvarn och nu breddar man verksamheten för alla träningssugna Nykvarnsbor genom att öppna en Crossfit-box i Mörbyområdet.

– Det är något vi har tänkt på under en period och nu känner vi att vi har hittat både ett koncept och en lokal som kommer bli perfekt, säger Patrik.

I slutet av maj är tanken att verksamheten ska öppna och man väntar på det sista klartecknet från kommunen.

– När vi får klartecken behöver vi ungefär två veckor på oss att färdigställa lokalen. Nästa vecka kommer vi åka och inhandla den första utrustningen vi kommer att ha. Så än så länge så ser det ut som att planen kommer att hålla, säger Patrik.

På frågan om de är rädda att konkurrera med sig själva är svaret lika snabbt som självklart.

– Det är klart att det finns en risk att det blir så, men troligt är att det tilltalar en annan målgrupp. Dessutom är det många som är intresserade av olika typer av träning. På SMART fortsätter vi fokusera på gruppträningspass och här blir det mer högintensivt och träning för de som gillar att lyfta tungt, säger Åsa.

Man har sedan Påskdagen kunnat anmäla sitt intresse för att bli medlem och intresset har visat sig vara stort.

– Vi har satt ett tak på 200 platser för att ha ett rimligt tryck bra med plats för träning. Så det finns inte allt för mycket tid att fundera, säger Patrik och skrattar.