Allstar Winter Classic

0
366

På fredag, den 12 januari, blir det stormatch på Hammarens IP när Allstar Winter Classic går av stapeln för första gången.
— Det har under en längre tid diskuterats bland veteranerna i Åker/Strängnäs vilken ort som har de bästa spelarna. Och vi i Mariefred har med gott mod hävdat att de inte har en chans mot oss. Det berättar Tobias Basilius, som är en av IFK Mariefreds hockeyprofiler.

Innan jul bestämdes att göra upp i en match på Hammarens IP, i ett evenemang inspirerat av folkfesterna i USA där så många som 60 000 åskådare trotsar vintern för att se sina lag mötas utomhus i en hockeymatch.
— Jag har tillsammans med Uffe Wallin i Strängnäs arrangerat den här matchen som vi hoppas blir en återkommande tradition. Att på en fredag locka folk till Hammarens IP för att ha kul tillsammans. Tanken var att jag skulle spela på fredag med min bror och övriga spelare men jag bröt ryggen i Åre i mellandagarna så jag får vackert stå i båset och coacha med Mariefreds legendaren Ronnie Törnblom.

Laguppställningen är hemlig men Tobias lovar spelare från Elitserien, Allsvenskan, NHL och även Tre kronor.
— Jag hoppas att vi äntligen lyckas fylla Hammarens IP med folk så att vi alla får tillfälle att fira den härliga ishallen och den vackra miljön.