Snart är det dags för kulturdagar i Bygdegården

0
334
I år är temat folkdräkter när kulturdagarna anordnas i Bygdgården.
För tredje året i rad arrangerar Bygdegårdsföreningen kulturdagar i bygdegården under vecka 43. Denna gång är temat folkdräkter och därför uppmanas Enhörnaborna plocka fram sina folkdräkter och ställa ut dem under kulturdagarna.
Inför kommande kulturdagar vill bygdegårdsföreningen att Enhörnaborna hör av sig med saker de vill ställa ut. Det kan till exempel vara hantverkssamlingar av trä, keramik, metall eller textil.
— Vi är också intresserade av Enhörnadräkten som Åke Falk tog fram en gång i tiden, förklarar Barbro Holmberg från bygdegårdsföreningen. Jag vet att det finns några stycken ute i bygden.
Kulturdagarna som pågår 25 – 28 oktober har tidigare år varit en succé, vilket är något bygdegårdsföreningen räknar med i år också.
— I år har vi bland annat lokala konstnärer, textilhantverk, dekormåleri på möbler och mycket mer. Dessutom räknar vi ju med folkdräkter.
Om de första dagarna känns tråkiga för de som är barn så får barnen istället sitt lystmäte tillgodosätt under söndagen då clownen Ottilia från Teater Skata gästar bygdegården.
— Vi är jätteglada att vi har lyckats få hit Karin Fichtelius som spelar clownen Ottilia, berättar Barbro. Hon bjuder på föreställningen ”Clownen Ottilia och Lyckan”.