Sandra är ny samordnare på Frivilligcentralen

0
439
"Jag har redan nu en del idéer", säger Sandra Kuismanen, Frivilligcentralens nya samordnare.

Efter att Lotta Ferrer bestämt sig för att gå i pension har Nykvarnsbon Sandra Kuismanen tagit över som samordnare för Frivilligcentralen i Nykvarn. Till att börja med tänker hon gå i Lottas fotspår men samtidigt smider hon planer på nya aktiviteter för seniorerna på Träffen.

Sandra Kuismanen är bosatt i Nykvarn men är ursprungligen från Södertälje. Hon är utbildad kock och har under några år arbetat inom hotell och restaurang men bestämde sig för att byta karriär och istället arbeta inom vård och omsorg.
– Så jag har jobbat väldigt mycket inom LSS och då på boenden och dagligverksamhet, berättar Sandra. Innan jag fick tjänsten som samordnare arbetade jag som gruppchef på dagligverksamhet här i Nykvarns kommun. 

I samband med att Sandra började sin tjänst fick hon en introduktion av Lotta Ferrer som under många år styrt upp aktiviteterna på Frivilligcentralen.
– Tyvärr blev det inte en introduktion i ”verkligheten” i och med att det är Coronatider, säger Sandra. Jag har fått läsa mig till mycket av vad som händer, och hur det fungerar, på Frivilligcentralen, men jag har fortfarande kontakt med Lotta och kan ringa och fråga om det är något jag undrar över.

Som samordnare samordnar man alla cirklar på Frivilligcentralen, ordnar underhållning, resor och träffar.
– Man kan säga att jag är spindeln i nätet för att seniorer ska få träffas och kunna ha alla aktiviteter de har. 

Trots att Sandra inte kände någon av de som besöker Frivilligcentralen har hon blivit väl mottagen i sin nya tjänst.
– Jag har bara fått positiva reaktioner även om alla tycker att det är jättesynd att Lotta har gått i pension och de kommer att sakna henne. Men samtidigt unnar de ju henne det såklart. Det blir ju en svår roll att ta över men jag har sagt åt henne att hon får komma tillbaka och vara med i cirklarna. 

Till en början kommer det inte att bli några större förändringar på Frivilligcentralen då Sandra kommer att fortsätta i Lottas fotspår, men framöver har hon egna idéer om nya aktiviteter.
– Jag kommer att köra precis som hon har gjort till en början och sedan gemensamt med medlemmarna komma på nya idéer. Jag har redan nu en del idéer. Det är exempelvis många som är intresserade av matlagning och det passar ju bra med min utbildning. Det kan kanske bli en liten matlagningscirkel i framtiden.