Samtal för att mota upplevd otrygghet

0
294

På tisdag arrangeras ett möte på Multeum där kommunpolitiker, tjänstemän och poliser tillsammans med medborgarna diskuterar vad som kan göras för att få bort känslan av otrygghet.

För några veckor sedan drabbades Strängnäs av vandalisering när ett antal busskurer, under en och samma natt, krossades. Tilltaget startade en debatt på Facebook vad som kunde göras för att stävja den eskalerande förstörelsen i kommunen. Kloka och kreativa förslag varvades med mindre genomtänkta i kommentarsfälten. Nu vill kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt och kommunalråd Monica Lindell Rylén ta tillvara på de konstruktiva åsikterna för att mota bort den upplevda otryggheten på gator och torg.

På tisdag bjuder man därför in till samtal på Multeum tillsammans med ansvariga tjänstemän och representanter för kommunpolisen för att styrka den upplevda tryggheten.
– Vi kommer inte ha långa redogörelser om vad vi gör, kommenterar Högfeldt på Facebook. Vi vill höra vad medborgarna har för konstruktiva tankar för att vi tillsammans ska stärka tryggheten.

Medborgarna uppmanas att, på tisdag klockan 18.00 – 19.30, ta med sina konstruktiva förslag på vad som kan göras till Multeum.