Projekt för Stallarholmens framtid

0
13
Öka livskvalitén och underlätta för företag och verksamheter — det vill Leader Sörmland med projektet "Service och liv på landet". Nu arrangeras workshops i Stallarholmen på temat. Foto: Sven G Nilsson
I veckan var det dags för en workshop i Gula Industrihuset i Stallarholmen, med syfte att diskutera Stallarholmens utveckling. Det är Leader Sörmland som under 2018 och 2019 driver projektet ”Service och liv på landet” som ska stärka utvecklingskraften i Sörmlands landsbygdsorter. Genom projektet vill man öka livskvalitén för de boende, samt underlätta för de som driver företag och verksamheter.

Workshopen, som gick av stapeln i tisdags kväll, arrangerades i samarbete med Stallarholmens nätverk, Drömfabriken och Strängnäs kommun. Under kvällen fick alla deltagande bidra med sina idéer och bolla tankar med varandra, för att tillsammans diskutera Stallarholmens framtid. Man kommer nu, efter workshopen, att sammanställa resultaten och se vilka förutsättningar som finns för att ta de olika idéerna från kvällen vidare. 

Magnus Silén är ordförande i Stallarholmens nätverk. Han berättar att det blev en givande kväll, med många spännande och intressanta tankar och idéer.
— Vi var runt 30 personer under kvällen, människor från kommunen, föreningar och företag. Vi pratade mycket om säkerhet, trafik och turism men också hur man kan driva Stallarholmen framåt, försköna och rusta upp bygden. Många var eniga om att man vill fräscha upp olika platser och presentera Stallarholmen på ett fint sätt. Det blev en bra kväll med många samtal och tankar.