Premiär för Printz Bageri i Solberga

0
647
Nu har Printz Bageri öppnat en filial i Solberga.
I onsdags slog Printz Bageri upp portarna i Solberga köpcentrum där man nu kommer erbjuda fikasugna storhandlare bullar, kakor, bröd och pizza. Egentligen var planen att öppna under torsdagen — men att ha premiär samtidigt med kanelbullens dag blev en smula övermäktigt.
Printz Bageri grundades 2010 och finns i Stallarholmen, Södertälje och Eskilstuna. I det nyöppnade kafét i Solberga kommer man att vidareutveckla Stallarholmens idé med att servera fredagspizza under sommaren.
— Vi kommer att erbjuda tre till fem olika stenugnsbakade pizzor, berättar Mikael Reijmar som är matansvarig. Det blir alltså få men väldigt bra pizzor gjorda på kvalitetsingredienser.
Totalt är det sex personer som kommer att arbeta på kafét under veckans alla dagar vilket Mikael tror är något som kommer att behövas.
— Jag tror att det har saknats ett fikaställe här i Solberga, säger Mikael. Och när man storhandlar är man inte så sugen på att sedan laga mat. Då är det enklare att äta en pizza här eller ta med sig hem.
Från början var planen att ha invigningen i torsdags men i och med att det också var kanelbullens dag ändrades planen.
—  Ja, det hade blivit för mycket att öppna den dagen, förklarar Mikael. Vi ville gärna ha en dag på oss för att rutinerna skulle sätta sig.