Premiär för Pippi på Grassagården

0
598
Alva är Pippi i Strängnäs.
I lördags var det premiär för Kulturskolans uppsättning av Pippi Långstrump på Grassagården. I onsdags hölls generalrepetition för de båda grupperna som kommer att framföra teateruppsättningen.

 

Repetitionerna inför premiären har pågått sedan september, och under onsdagens generalrepetition var det första gången eleverna på Kulturskolan repeterade i full kostymering och med mikrofoner inkopplade.
— Alla skådespelarna har inte varit med sedan september, förklarar dramapedagogen Stina Lövegard som regisserar dramaeleverna från kulturskolan. Det har fyllts på under resans gång och de sista tillkom för tre veckor sedan.

Nio föreställningar kommer man att spela på Grassagården — och två förställningar på Thomas Arena Teater då fritidsbarn från kommunen bjuds in. Ensemblen består av två grupper med dubbel uppsättning av alla karaktärer som turas om att spela. Pippi nummer ett spelas av Alva Johansson, 14 år, från Åkers styckebruk.
— Jag har spelat teater sedan jag var nio år, berättar Alva. Det är klart att jag är lite nervös men det ska man vara inför premiären.

Teaterstycket kommer att bestå av kända scener ur Pippi Långstrump-böckerna.
— Ja, det kommer att bli sådant som publiken känner igen, säger Stina. Bland annat blir det kafferepet, när Pippi kommer till skolan och när Pippi får besök av Dunder-Karlsson och Blom.