En osande festival

0
53

Nästa lördag är det femårsjubileum för korvarnas egen fantastiska dag i Stallarholmen. Sörmlands matkluster anordnar tillsammans med Printz bageri och Köttbutiken Millert & Dahlén återigen festivalen som går i korvens och brödets tecken.

Och det väntas komma mycket folk – 2016 kom det över 4000 besökare! Leta dig fram till de många duktiga mathantverkarna genom en dimma av tjock och väldoftande grillos.

Årets festival är, förutom en hyllning till hantverksmat och friluftsliv, även ett utmärkt tillfälle att bättra på sina bagarkunskaper. Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk, kommer att hålla i ett hantverksbageri. Tillsammans med kursledaren Anna Schweitz från Annas Hembageri får man baka sitt eget bröd, prata deg och mjölsorter samt lära sig om olika metoder att baka surdegsbröd.

Dessutom kommer den matintresserade landshövdingen, Liselott Hagberg, och klipper korvbandet vid invigningen och berättar om länets satsning “Stolt mat i Sörmland”.