Matsamtal på biblioteket med Gunnar Rundgren

0
47

Hur kommer det sig att vi kan äta mat från hela världen samtidigt som den regionala matmångfalden försvinner? På måndag kommer författaren, jordbruksexperten och bonden med lång erfarenhet av ekologiskt jordbruk och en av grundarna till KRAV-certifieringen Gunnar Rundgren till biblioteket i Mariefred för att presentera sin uppmärksammade bok ”Den stora ätstörningen – maten, makten, miljön”.

Gunnar beskriver i boken hur det vi äter gått från att bestämmas av lokala ekologiska förhållanden till en allt mer globaliserad marknad. Systemet skapar en rad motsägelsefulla förhållanden som att nästan en miljard människor svälter trots att det produceras mat som kunde räcka till många fler.

Programmet är en fortsättning på serien med berättelser om vår mat och föredraget följs av ett gemensamt samtal. Initiativtagare och samtalsledare är Bie Seipel, mataktivist och medlem i Nära matens vänner och konsumentstråket i Stolt Mat i Sörmland.