Valborg i Nykvarn.

Det varma och torra vädret hade skapat stor brandrisk i länet och det var länge osäkert om det skulle bli någon valborgseld i Nykvarn, men det blev det. Med en lite mindre brasa än vanligt och inställda fyrverkerier blev det ändå en lyckad och välbesökt tillställning vid Herrgården.

Det var aningen osäkert om det skulle bli någon valborgseld i dammen vid Herrgården i Nykvarn på valborgsmässoafton. Det varma och torra vädret hade gjort gräset torrt och minsta gnista från elden kunde snabbt övergå i en okontrollerad brand. Arrangörerna, tjejfotbollsföreningen New Mill Indians och kommunen, fick tillåtelse från brandförsvaret att tända en mindre brasa än tidigare och fyrverkerierna ställdes in.

– Lite synd med fyrverkerierna, men jag tycker det är bra att det blev en brasa i alla fall, oavsett storlek. Jag tror det skulle känts lite konstigt annars, säger Jonas Engdahl efter båtturen på damman vid braständningen.

De många besökarna fick njuta, av inte bara milt väder, utan också musik från Nykvarns musikkår som i år firar 150 år. Sången stod Cecilia Johansson, som också ledde den traditionsenliga allsången med publiken.

– . Det är alltid lika trevligt att komma hit. Det här är en fin tradition och det är en skön känsla att känna att våren är på ingång. Jag bor inte i Nykvarn, men kommer hit varje år för att jag tycker att firandet är bra och för att jag har släkt här, säger Stina Bohman.

Årets vårtal hölls av Sofia Hellqvist, kontaktperson på Nattvandringen i Nykvarn, som talade om nattvandrarnas verksamhet och vikten av att finnas där för de unga, innan det händer och hur många unga behöver en närhet av trygga vuxna.