Ulrika håller för fullt på att iordningställa gården inför den stundande marknaden.

Söndagen den 1 september anordnar Ulrika Ställ en loppis och marknad hemma på gården i Åbytorp. Efter ett uppehåll förra året blir det nu den fjärde i ordningen. ”Det började med att jag själv hade så mycket saker. Nu gör jag det för att det är så roligt”, säger Ulrika.

Loppisen på Åbytorp börjar bli en tradition i Nykvarn och växer för varje gång. I år  blir det mellan 25-30 personer som bokat bord för att sälja och utöver det kommer flera lokala producenter finnas representerade.

– Det är personer som fortfarande hör av sig och vill vara med. Men jag tror att det blir en rimlig mängd. Utöver loppisborden kommer det bland annat finnas saker från Hillsta bär & potatis, en silversmed och getskinn från Herrviks gård. Jag gillar att lyfta fram närproducerade saker, säger Ulrika.

När mt/Måsen besöker Ulrika hemma på gården håller hon för fullt på att förbereda för loppisen.

– Ja, det är en del att stå i, men det är då jag trivs som bäst. Just nu håller jag på att röka raps och bakar till fikaförsäljningen. Sen ska ju de som tröskar på åkrarna ha mat också, säger Ulrika med ett skratt, och syftar på de arbetare som är mitt uppe i skördearbetet på åkrarna. I dag är det torsdag, så då blir det soppa och pannkaka.

På plats kommer även representanter från Sörmlandsleden och Hembygdsgården finnas. Något som Ulrika gillar.

– Att de vill vara med känns lite som en stämpel på att det här är något som uppskattas i kommunen. Hembygdsgården kommer att sälja lotter och böcker om bygden.

För att kunna locka även den yngre publiken kommer det finnas så kallade ”bubbleballs”. Stora uppblåsbara bollar som man kliver in i. Något som blev en succé senast.

– Det är verkligen jätteroligt och egentligen något som passar både stora och små, så jag kände att jag inte kunde vara utan det den här gången. Det var väldigt uppskattat sist. Sen kommer en granne och ställer upp sin gamla brandbil som är jättehäftig. Den kommer man kunna sitta i och testa, säger Ulrika.

Loppisen på åbytorp anordnas söndagen den 1 september mellan klockan 12.00-15.00.

– Nu hoppas vi på bra väder och alla, stora som små är välkomna.