Midsommarfirande Nykvarn.

Midsommarafton bjöd på strålande väder och lockade många Nykvarnsbor till det sedvanliga midsommar­firandet i Folkets Park. Firandet arrangerades även i år av Nykvarns innebandyförening tillsammans med kommunen.

I Nykvarns folkets Park blandades doften av sommar och blommor med doften av nyspunnen sockervadd. Från karusellerna hördes förtjusta barn och vid lotterierna och bollkastningen hördes både glada tillrop från vinnarna och besvikna suckar från de som enbart lyckades kasta ner fem av de sex burkarna.

– Det är precis så här det ska vara. Det är en självklarhet för mig att komma hit. Men jag trodde faktiskt att det skulle vara ännu flera människor här, säger Nykvarnsbon Jonny och tittar ut över folkvimlet. Men det är klart. Den här parken tar in väldigt mycket människor, fortsätter han.

De besökare som MT/Måsen pratade med var alla överens om samma sak. Att vi måste värna om vår folkpark och se till att det fortsätter att vara arrangemang.

– Det finns inte många levande folkparker kvar, så den här måste vi vara rädda om, och det är en av anledningarna att vi kom hit idag, säger Mauricio Müller.

Även spelmannen för dagen – Rolf ­Siwertz är glad att parken är igång och att det framförallt anordnas ett midsommarfirande i den.

– Det här är tredje året vi spelar här. I Rönninge, där vi kommer ifrån har man inget traditionellt midsommarfirande och då är det härligt att vi kan komma hit och spela istället, säger han.