Robert Lindius satsar på SOT: ”Jag är försiktigt optimistisk”

0
3113
Robert, till höger, har med Melad i mitten och Mina till vänster levererat napolitanska pizzor sedan i fredags — från en ombyggd container i Mörby industriområde. FOTO: Boggi Svensson Freij

I fredags öppnade Nykvarnsbon Robert Lindius SOT – här handlar det om napolitansk pizza som lagas i en specialbyggd container i Mörby industriområde. ”Jag hade räknat med 100 beställningar, det blev 250, sen tog pizzadegen slut” berättar Robert, som är ödmjuk inför den positiva starten.

Han är halvtidspermitterad. Planen var egentligen att dra igång satsningen SOT med napolitansk pizza —  äkta vara — någon gång i maj i år. Nu blev det av förklarliga skäl en framflyttad start — och Robert Lindius, som annars är TV-producent med inriktning sport, har sedan den ombyggda containern började leverera stenugnsbakade pizzor i fredags haft mer än fullt upp.
— Jag är försiktigt optimistisk, säger Robert när Måsen svänger förbi containern i Mörby industriområde under söndagseftermiddagen. Det luktar gott när pizzorna bakas i 500 rader — max 80 sekunder. I den 15 kvadratmeter stora matboden är de idag tre — pizzabagaren Melad Tawadrous och hans kusin Mina har lika fullt upp som Robert.

Tillbaka till fredagen och uppstarten. Robert hade räknat med att färdigställa ungefär hundra pizzor, då han upplevde att många visade intresse för satsningen. Så blev det inte. Det blev många fler.
— Vi fick säga stopp efter 250 pizzor, förklarar han och skrattar till. Vi hade nog kunnat gör många fler men degen tog slut.

San Marzano-tomaterna och fior di latte-mozzarellan trängs med äkta prosciutto och bokningarna travas på varandra. ”Det ska vara äkta vara”. Än så länge beställs pizzorna via hemsidan, men snart kommer en smidig app. Glutenfritt och veganskt kan vara något för framtiden, liksom fler satsningar med samma koncept.
— Jag måste se att det här flyger först. Jag ger det ett års, sedan blir nästa anhalt Södertälje och norrut kring Stockholm. Kanske satsar jag på en eventlastbil också.