Möte för att stärka samarbetet mellan kommunens föreningar

0
392
representanter från Nykvarns kommun och flera av kommunens föreningar.

I början av veckan möttes representanter från Nykvarns kommun och  flera av kommunens föreningar för att se över möjligheten att samarbeta i framtiden. Bakom initiativet stod Nykvarns gymnastikförening.

Evelina Björkqvist från Nykvarns gymnastikförening kallade representanter från många av kommunens föreningar till ett inledande möte för att se över möjligheterna till samarbeten i framtiden. Vid detta första möte i början av veckan deltog representanter från flera av de stora föreningarna. Till mötet hade även Nykvarns företagarförening och representanter från Nykvarns kommun kallats.

– Syftet med det här är främst att se över möjligheterna till samarbeten. Det var ett ganska förutsättningslöst första möte för att stämma av intresset från de andra föreningarna. Vi har ju även många utövare som är medlem i flera föreningar, säger Evelina Björkqvist, Nykvarns gymnastikförening.

Evelina presenterad flera förslag som hon och hennes kollegor på gymnastikföreningen hade funderat över. Bland annat att införa en ”Idrottens dag”, gemensamma aktiviteter på ledigheter och lov och att i förlängningen skapa ett sommarläger i någon form.

Förslagen togs emot varmt av mötesdeltagarna och som ett första steg enades man om att undersöka om det skulle gå att genomföra en ”Idrottens dag” i början av nästa sommar.

– Även om vi skulle vilja göra allt på en gång måste det vara rimligt. Idrottens dag är en bra start och genomförbart och dessutom kul att kunna erbjuda, säger Cenneth Åhlund på Nykvarns bågskytteförening.

Planen är att aktiviteten går av stapeln under maj månad.

– Det var kul att alla var positiva. Nu får vi fundera lite i våra egna föreningar och bokar in ett uppföljningsmöte efter nyår, säger Evelina.