Michael blev årets företagare

0
534

I måndags fick Michael Gustavsson, VD och ägare av Mälardalens spår och anläggning, ta emot utmärkelsen Årets företagare på Rotarys Nykvarns möte på Taxinge slott. Motiveringen lyder ”Grundare och ledare av ett företag med stort engagemang i utbyggnaden och underhållet av Nykvarns infrastruktur”.

Årets företagare utses varje år av Nykvarns Rotaryklubb och pristagaren ska bland annat ha sin huvudsakliga verksamhet i Nykvarns kommun, ha ett sunt företag, gagna bygden eller dess invånare och kännetecknas av framåtanda och serviceanda.
– Företaget har inte gått som jag hade tänkt mig, utan snarare bättre, berättar Michael.

De boende i Nykvarn är vana vid att se Michaels anställda på Mälardalens spår och anläggning ute och jobba, bland annat när de utför olika typer av anläggningsarbeten åt Nykvarnsbostäder – Nybo. Huvudsakligen ägnar man sig åt infrastrukturarbeten som järnvägar, vägar, vatten och avlopp men även mindre betongarbeten. Sedan en tid tillbaka har man ett ramavtal med Nykvarns kommun och Nybo vilket har resulterat i att man har haft mer och mer att göra i kommunen.
– Vi är ett bra gäng som jobbar i företaget. Nykvarn är vår huvudort och vi har försökt, och även lyckats, att rekrytera lokalt från skolorna.

Michael berättade hur man 1999 startade ett enskilt företag och hur man mellan åren 1999 och 2005 ”for runt” med en traktorgrävare. 2005 köpte man Bro & Väg i Södertälje som man drev fram till 2010. Då tog man åter tag i Mälardalens spår och anläggning och sedan dess har företaget bara växt.
– Tanken då var att vi inte skulle bli så stora som på Bro & Väg-tiden men idag har vi en omsättning på 60 miljoner och har 25 anställda. Målsättningen är dock att försöka vara i den här storleken. Det är en lagom kostym.