Matilda Strömstedt ny chef på Turinge Hotel: ”Att jobba på hotell är det roligaste”

0
1312
Matilda Strömstedt är ny hotellchef på Turinge hotel. Foto: Boggi Svensson Freij

”Kom hit och häng”. För några veckor sedan klev Matilda Strömstedt in som ny hotellchef på Turinge Hotel. Verksamheten har funnits i fyra år, hotellet har 28 rum — och med Matilda vid rodret andas hela hotellet av energi och det lilla extra.
— Jag har många idéer, och det är det jag uppskattar med en mindre verksamhet, det går att vara flexibel och göra nya saker.

Matilda, som bor i Södertälje, har tio år i hotellbranschen i ryggsäcken, och gillar att skapa relationer. Hon har redan plockat upp ett samarbete med Turinge ost och vin, planerar för SOS-kvällar (smör, ost, sill) — och ser fram emot att hitta fler samarbeten i området.
— Jag börjar lära känna omgivningen. Jag ser fram emot gäster på till exempel frukost — vi har en mysig hemmakänsla här. Man behöver ju inte bo här för att ta del av det vi erbjuder i övrigt. Jag hoppas att fler ska se möjligheten att komma hit och hänga.

Oron för corona finns där — men den är inte överhängande. Matilda är säker på att det går att hitta lösningar för hotellet. Avbokningarna kom i samband med att hon skrev på för jobbet, men hon axlade utmaningen utan att blinka.
— Många skjuter fram bokningarna. Och att jobba på just hotell är det roligaste jobbet, menar hon. Nu ser jag framåt, jag är lite nervös, men det känns bra och spännande. Och jag har fint stöd från familj och vänner.