”Hela Sverige bakar” vid Taxinge slott. Programledarna Johan Östling och Tina Nordström.

I går onsdag avslutades inspelningarna av de kommande säsongerna av ”Hela Sverige bakar” vid Taxinge slott. Nu får programledarna Johan Östling och Tina Nordström andas ut efter en intensiv men rolig inspelningsperiod. ”Det är en fantastisk plats och det har varit väldigt roligt. Nästa säsong kommer hålla väldigt hög klass.”, säger Johan.

NÄR MT/MÅSEN BESÖKER inspelningen av ”Hela Sverige bakar” vid Taxinge slott är det den näst sista inspelningsdagen av den drygt månad långa inspelningsperioden. Det är åttonde året som serien spelas in på den här platsen och enligt projektledaren Sofie Eklund är platsen lika vacker som självklar.

– Vi ville ha en plats som efterliknar det brittiska originalet, vilket den här platsen gör. Sen att det i övrigt är en vacker plats och ett välkänt “kakslott” här är en extra bonus, säger hon.

UNDER INSPELNINGSPERIODEN HAR två nya säsonger av serien spelats in. Först den ”vanliga” säsongen och de senaste dagarna har kändisversionen spelats in. Vilka kändisar som sätts på prov på sina bakkunskaper är ännu inte officiellt och kommer att annonseras längre fram. Programmen som spelats in nu kommer att sändas i höst och i vår.

FÖR ANDRA ÅRET leds programmet av Johan Östling och Tina Nordström. För Johan är det tredje säsongen han är med. I kändisversionen 2017 var han med som deltagare.

– Det gick ju ganska bra. Det gick ju liksom hela vägen och jag vann, säger han med ett brett leende på läpparna.

JOHAN ÖSTLING ÄR skådespelare och har medverkat i flera av Ulf Malmros filmer och tv-serien Ack Värmland. Ofta ses han tillsammans med sin radarpartner Björn Starrin. Och på frågan hur det känns att klara sig utan honom svarar Johan att det inte alltid är helt lätt.

– Har man hängt ihop så mycket och så länge som vi har gjort så känns det lite konstigt ibland. Den senaste tiden har vi turnerat mycket tillsammans. Redan förra året fick jag ju prova på när jag var här. Det kanske är därför som den här platsen känns lite extra. Lite som att flytta hemifrån och Nykvarn är min första egna lägenhet, säger han och skrattar. Men vi har såklart kontakt, fortsätter han.

ÄVEN TINA NORDSTRÖM har gjort sig hemmastadd i Nykvarn och trivs bra.

– Tidigare har jag bott på Vidbynäs. Men nu bor jag i en liten röd stuga här i närheten och kan cykla hit. Det kan ju inte bli bättre. Jag är hemma en dag i veckan. Resten av tiden spenderar jag här. I kväll funderar jag på att ta cykeln genom skogen till Vidbynäs.

BÅDE TINA OCH Johan har trivts väldigt bra i Nykvarn och på inspelningsplatsen. Och det finns en sak som samtliga i inspelningsteamet delar uppfattning om. Nämligen maten som serveras.

– Det är väldigt ovanligt med så god mat under inspelningar. Det är så gott, säger Tina.

– Vi är väldigt bortskämda och de är väldigt bra på att få vanlig mat att smaka bra. Mina barn som i vanliga fall bara vill ha stuvade makaroner tyckte väldigt mycket om slottssteken de fick när de var här. Jag sa att, pappa kan ju också göra slottsstek, men jag fick bara stirrande blickar och ett nej till svar, säger Johan.

HUR DET GÅR i programmet och vilka som ingår i kändisversionen får vi veta senare i höst.