Drop-in-bröllop på midsommarafton!

0
811

Om ni funderar på att gifta er så har ni chansen att göra slag i saken i Taxinge kyrka på Sveriges mest kärleksfyllda dag – midsommarafton.

Drop-in-vigseln är en riktig kyrkovigsel med allt vad det innebär, i all enkelhet. Prästen Patrik, kantor Anna samt vaktmästaren och en solist finns till förfogande. Det går till så att Patrik först inleder med ett kort vigselsamtal och går sedan igenom vilken musik som önskas. När det gäller musiken kommer det att finnas några förslag att välja mellan för att underlätta för både er och kantorn. Sedan sker vigseln.

Efter vigseln får de nygifta paren med sig en picknickkorg från Kafé Änglagott att avnjuta i det förhoppningsvis vackra midsommarvädret.

Det man behöver ta med sig till drop-in-bröllopet är en hindersprövning från Skatteverket. Tänk på att hindersprövning kan ta några veckor att få hem, så beställ den redan idag, även om ni inte helt bestämt er för att gifta er vid drop-in-vigseln. Ni behöver också ta med er ringar. Förlovningsringar räcker om man inte hinner ordna med vigselringar.

Alla är välkomna att gifta sig, även par av samma kön. En av er behöver dock vara medlem i Svenska kyrkan för att kunna vigas.

Har ni frågor så får ni gärna kontakta kyrkoherde Patrik Ingemansson, som är den präst som kommer tjänstgöra under drop-in-vigslarna. Ni når Patrik på tel 070-752 71 43.