Cykelorkestern fyllde Larssons lada — kommer tillbaka

0
649
Zimmermans cykelorkester består av Anders Larsson på trummor, Kjell Lund som spelar leadgitarr och bas, Tony Duberg på gitarr och klaviatur, Uno Lundback som sjunger och spelar gitarr, Janne Buchar på bas, gitarr och sång och Christer Skog — gitarr och sång. Foto: Malin Sydne

I söndags spelade Zimmermans cykelorkester på Larssons lada till förmån för Viggo Foundation, insamlingsstiftelsen som arbetar för att barn med NPF-diagnoser ska få ett aktivare liv och möjligheter att idrotta. Om ett par veckor kommer orkestern tillbaka till ladan, då spelningen snabbt blev fullbokad. ”Nu när vi inte kan cykla runt i världen är det här ett sätt att bidra till fonden”.

Under lång tid har Christer Skog, uppvuxen i Taxinge, engagerat sig i människors hälsa. Han är mentor på Gripsholmsskolan i Mariefred, och planerar som bäst för skidläger och träningsresor — tidigare utomlands men i coronans spår i svenska miljöer som Sörmland, Tärnaby och Tällberg.

Han har också engagerat sig i det han själv kallar för ”vansinniga cykelresor” — turer som inte bara givit honom och komikern Måns Möller världsrekord (620 mil från Uralbergen till Portugals västligaste punkt på 29 dagar), utan också bidragit till arbetet att stötta barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till ett aktivt liv.
— Det har jag gjort tillsammans med Måns i Viggo Foundation, där vi bland annat anordnat läger för autistiska barn. Föreningar kan söka pengar via stiftelsen till barn med särskilda behov.

Christer berättar att det tog tre månader att repa sig efter världsrekordcyklingen, och efter spelningen med Zimmermans Cykelorkester på Larssons lada i söndags känner han nästan likadant.
— Jag tror jag var mer nervös nu, skrattar han, och berättar att gruppen uppstod ur ett återuppväckt intresse för musik tillsammans med ett gäng cykelkompisar — som alla vill bidra till stiftelsen på ett nytt sätt. Självklart cyklar de alla till sina spelningar.

Att spela på Larsson lada var en dubbelt rolig upplevelse — här jobbade Christer själv som mycket ung, och intresset var stort. Spelningen blev snabbt fullbokad.
— Vi hade tänkt vara utomhus, men vädret gjorde att vi fick göra det inne och coronaanpassat. Det kändes tryggt och vi kände oss väldigt välkomna av publiken och personalen. Vi spelade den musik jag lyssnade på när jag bodde i Taxinge som liten, och varvade det med berättelser om cykelstrapatser i världen.

Mycket hänger i luften när det gäller träningsresor utomlands och annat som fyller Christers liv, men det är redan spikat att orkestern kommer tillbaka till Larsson lada nästa direkt — på grund av det stora intresset.
— Vi kör igen den 19 september, och man måste föranmäla sig.